dimarts, 18 de setembre del 2012

Cupcakes de plàtan i Nutella + Christiansborg Slot (I) --- Cupcakes de plátanos y Nutella + Christiansborg slot (I)

[CAT] A veure, anem a repassar: què volia dir "slot"? Ho recordes? No? Doncs estàs castigat/da! Ara sortiràs a la pissarra en plan Bart Simpson i escriuràs mil vegades "llegiré les entrades del blog".... hahahahaha. Bé... tens cara d'arrepentit/da... et perdono. Em pots dir Sandra la magnànima :-P Bé, bé, "slot" vol dir "castell" en danès, apunta-ho a la llibreta de paraules en danès, potser t'ho preguntaré un altre dia i ja no tindràs perdóooo!!!

El cap de setmana passat vaig anar al Christiansborg Slot (recorda, castell!) i tot i que no el vaig acabar de veure sencer (per això hi ha un (I) al títol de l'entrada) si que et vull ensenyar la part que vaig veure. Actualment el castell és la seu del Parlament danès, l'oficina del Primer Ministre danès i on es troba el Tribunal Suprem. Hi ha diverses parts del palau que les fa servir la monarquia, com les Cavallerisses Reials (part que no vaig visitar) i la Capella Reial (tampoc la vaig visitar). També té unes runes que estàn pendents de veure a la pròxima visita. Mmmm... sembla que no vaig vistar res, eh? Doncs no! Tens algunes fotos al final de l'entrada :-)

***

[CAST] A ver, vamos a repasar: ¿qué quería decir "slot"? ¿Lo recuerdas? No? ¿Pues estás castigado/a! Ahora saldrás a la pizarra en plan Bart Simpson y escribirás mil veces "leeré las entradas del blog" .... jajajaja. Bien ... tienes cara de arrepentido/a ... te perdono. Me puedes llamar Sandra la magnánima :-P Bueno, bueno, "slot" significa "castillo" en danés, apuntalo en la libreta de palabras en danés, quizá te preguntaré otro día ¡y ya no tendrás perdóooon! 

El fin de semana pasado fui al Christiansborg Slot (recuerda, ¡castillo!) Y aunque no lo terminé de ver entero (por eso hay un (I) en el título de la entrada) si te quiero enseñar la parte que vi. Actualmente el castillo es la sede del Parlamento danés, la oficina del Primer Ministro danés y dónde se encuentra el Tribunal Supremo. Hay varias partes del palacio que las usa la monarquía, como las Caballerizas Reales (parte que no visité) y la Capilla Real (tampoco la visité). También tiene unas ruinas que están pendientes de ver en la próxima visita. Mmmm ... parece que no visité nada, ¿eh? ¡Pues no! Tienes algunas fotos al final de la entrada :-)

12 cupcakes de plàtans i Nutella / 12 cupcakes de plátanos y Nutella

[CAT] Massa tunejada d'aquest llibre.
[CAST] Masa tuneada de este libro.

Ingredients per la massa / Ingredientes para la massa:
- 100 gr. de mantega a temperatura ambient / 100 gr. de mantequilla a temperatura ambiente.
- 100 gr. de sucre / 100 gr. de azúcar.
- 2 ous / 2 huevos.
- 125 gr. de farina / 125 gr. de harina.
- 1 culleradeta de llevat / 1 cucharadita de levadura.
- 1/2 culleradeta de bicarbonat / 1/2 cucharadita de bicarbonato.
- 2 plátanos maduros.


[CAT] Crema seguint les instruccions de l'Alma de Objetivo: cupcake perfecto.
[CAST] Crema siguiendo las instrucciones de Alma de Objetivo: cupcake perfecto.

Ingredients per la crema de Nutella / Ingredientes para la crema de Nutella.



- 150 gr. de mantega a temperatura ambient / 150 gr. de mantequilla a  temperatura ambiente.
- 150 gr. de sucre glas / 150 gr. de azúcar glas.
- 3 cullerades generoses de Nutella / 3 cucharadas generosas de Nutella.



 Elaboració / Elaboración:

[CAT] Massa: preescalfa el forn a 180ºC i posa 12 càpsules de paper en un motllo per cupcakes. Barreja tots els ingredients secs en un bol (farina, llevat, bicarbonat). En un altre bol incorpora la mantega, el sucre i els ous i els bats fins que estiguin ben incorporats i hagin adquirit un to més clar. Afegeix els ingredients secs i segueix batent. Pela els plàtans i en el mateix bol on tenies els ingredients secs, amb una forquilla, els aixafes bé. Incorpora'ls a la barreja. Reparteix la massa amb ajuda d'una cullera per gelats en les 12 càpsules. Enforna durant 20 minutos o fins que en puntxar-los amb un escuradents, aquest surti net. Deixa'ls 5 minuts al motllo abans de passar-los a una reixeta refredadora.

Crema: bat la mantega amb el sucre glas, tamizat, fins que la barreja estigui més clara. Afegeix les cullerades de Nutella i segueix batint fins que obtinguis una crema. Una vegada els cupcakes estàn freds (i si no t'has menjat tota la crema, com diu l'Alma...), posa la crema de Nutella en una màniga pastissera i decora els teus cupcakes. O obre la boca i decora la teva llengua. O decora un tros de pa. Decora el que vulguis perquè està boníssima!!!

***

[CAST] Masa: precalienta el horno a 180 º C y pon 12 cápsulas de papel en un molde para cupcakes. Mezcla todos los ingredientes secos en un bol (harina, levadura, bicarbonato). En otro bol incorpora la mantequilla, el azúcar y los huevos y los bates hasta que estén bien incorporados y hayan adquirido un tono más claro. Añade los ingredientes secos y sigue batiendo. Pela los plátanos y en el mismo bol dónde tenías los ingredientes secos, con un tenedor, los aplastas bien. Incorporalos a la mezcla. Reparte la masa con ayuda de una cuchara para helados en las 12 cápsulas. Hornea durante 20 minutos o hasta que al pinchar uno con un palillo, éste salga limpio. Déjalos 5 minutos en el molde antes de pasarlos a una rejilla enfriadora.

Crema
: bate la mantequilla con el azúcar glas, tamizado, hasta que la mezcla esté más clara. Añade las cucharadas de Nutella y sigue batiendo hasta obtener una crema. Una vez los cupcakes están fríos (y si no te has comido toda la crema, como dice el Alma ...), pon la crema de Nutella en una manga pastelera y decorar tus cupcakes. O abre la boca y decora tu lengua. O decora un trozo de pan. ¡¡¡Decora lo que quieras porque está buenísima!!!

[CAT] A la porta.
[CAST] En la puerta.

[CAT] El tron.
[CAST] El sillón de la reina, que nunca se peina... laralá laralá (está claro que todo esto no está puesto en el trozo en catalán... xD).

[CAT] El meu Superman em va fer una pila de fotos en aquesta porta i a la única que surto bé i no estic desenfocada o torçada és aquesta en la que faig el tonto.... xD
[CAST] Mi Superman me hizo un montón de fotos en esta puerta y en la única que salgo bien y no estoy desenfocada o torcida es en esta que hago el tonto... xD

[CAT] Quina taula, per treure la pols com a l'anunci!
[CAST] Qué mesa, ¡para sacar el polvo cómo en el anuncio!
[CAT] La biblioteca i un ascensor per pujar al pis de dalt.... uooooo!
[CAST] La biblioteca y un ascensor para subir al piso de arriba... ¡uooooo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada