diumenge, 7 d’octubre del 2012

Cupcakes de iogurt de plàtan + CPR --- Cupcakes de yogurt de plátano + CPR

[CAT] Aquesta nit el meu Superman roncava tant (superroncava!) que m'he despertat pensant que hi havia un terretrèmol... el llit es movia! No sé com no s'ha despertat... Mentres intentava dormir, he estat pensant què escriure avuí. Al final m'he decidit per parlar-vos d'una cosa que, si vens aquí de turisme et donará igual, així que pots passar si vols directament a la recepta :-P Avuí t'explicaré què és el CPR i la Tarja Groga.

Bé, encara que Dinamarca estigui dins de la UE, com a tots els paísos de la UE, només hi pots estar 3 mesos seguits. Si vols quedar-te més de tres mesos has d'anar a l'oficina del ciutadà i ho has de justificar d'alguna d'aquestes maneres:

1 - Tens feina.
2 - Estàs estudiant.
3 - Ets familiar directe d'algú que ja està aquí (marit, dona, fill, filla).
4 - Algú es pot fer càrreg de tu de manera que pot pagar les teves despeses i no soposes una despesa pel país.

En el meu cas, com que no estic casada i no podia justificar de cap manera la convivència amb el meu Superman (i que fos Superman no va intimidar en res a la danesa que ens va atendre... esclar, com que no porta mai la capa posada... xD), vam escollir l'opció 4. A la feina del meu Superman li van haver d'omplir una documentació i una vegada ho vam entregar a l'oficina del ciutadà i ho van acceptar, em van donar dues coses: el meu CPR i la Tarja Groga.

El CPR és un número únic, personal e intransferible i que és per tota la teva vida, encara que marxis de Dinamarca si tornes tindràs el mateix. Consta de 10 números (i un guió, pobre guió, no l'oblidem... xD). Els 6 primers números son la teva data de naixement, de manera que si has nascut l'1 de gener del 2000, el teu CPR començarà per 010100- i després del guió, els 4 números seguents son aleatoris, amb la única norma que, els de les noies acaben en parell i els dels homes en imparell. Per tant, si ets una noia i has nascut l'1 de gener del 2000 el teu CPR pot ser així: "010100-002" i si ets un noi, així: "010100-001" (el teu CPR sap binari! xD). El CPR te'l dónen al instant, com també el teu metge. Després et diuen que t'enviaran la tarja groga a casa. La tarja groga és com si fos el teu DNI però no hi consta ni cap foto teva, ni la teva signatura ni la teva emprenta digital. Només hi ha el teu nom i cognoms, la teva adreça, el teu CPR, el dia que te la vas fer i el teu metge (amb l'adreça i el telèfon).

Per cert, el CPR, entre altres coses el necessitaràs per apuntar-te a les classes de danès. I si estàs llegint això i tens intenció de venir i quedar-te, jo no m'esperaria a que s'acabéssin els 3 mesos per anar a l'oficina del ciutadà i començar a gestionar tot això. ^_^




[CAST] Esta noche mi Superman roncaba tanto (¡superroncaba!) que me he despertado pensando que había un terremoto ... ¡la cama se movía! No sé cómo no se ha despertado ... Mientras intentaba dormir, he estado pensando qué escribir hoy. Al final me he decidido por hablaros de algo que, si vienes aquí de turismo te dará igual, así que puedes pasar si quieres directamente a la receta:-P Hoy te explicaré qué es el CPR y la Tarjeta Amarilla .Bien, aunque Dinamarca esté dentro de la UE, como en todos los países de la UE, sólo puedes estar 3 meses seguidos. Si quieres quedarte más de tres meses tienes que ir a la oficina del ciudadano y lo tienes que justificar de alguna de estas maneras: 

1 - Tienes trabajo.
2 - Estás estudiando.

3 - Eres familiar directo de alguien que ya está aquí (marido, esposa, hijo, hija).

4 - Alguien se puede hacer cargo de ti de modo que puede pagar tus gastos y no supones un gasto por el país. 

En mi caso, como no estoy casada y no podía justificar de ninguna manera la convivencia con mi Superman (y que fuera Superman no intimidó en nada a la danesa que nos atendió ... claro, como no lleva nunca la capa puesta ... xD), escogimos la opción 4. En el trabajo de mi Superman le tuvieron que rellenar una documentación y una vez lo entregamos a la oficina del ciudadano y lo aceptaron, me dieron dos cosas: mi CPR y la Tarjeta Amarilla.El CPR es un número único, personal e intransferible y que es para toda tu vida, aunque te vayas de Dinamarca si vuelves tendrás el mismo. Consta de 10 números (y un guión, pobre guión, no lo olvidemos ... xD). Los 6 primeros números son tu fecha de nacimiento, de modo que si has nacido el 1 de enero de 2000, tu CPR comenzará por 010100- y después del guión, los 4 números siguientes son aleatorios, con la única norma que, los de las chicas terminan en par y los de los hombres en impar. Por tanto, si eres una chica y has nacido el 1 de enero de 2000 tu CPR puede ser así: "010100-002" y si eres un chico, así: "010100-001" (¡tu CPR sabe binario xD ). El CPR te lo dan al instante, así como tu médico. Luego te dicen que te enviarán la Tarjeta Amarilla a casa. La Tarjeta Amarilla es como si fuera tu DNI pero no consta ni ninguna foto tuya, ni tu firma ni tu huella digital. Sólo tiene tu nombre y apellidos, tu dirección, tu CPR, el día que te la hiciste y tu médico (con la dirección y el teléfono).Por cierto, el CPR, entre otras cosas lo necesitarás para apuntarte a las clases de danés. Y si estás leyendo esto y tienes intención de venir y quedarte, yo no me esperaría a que se acaben los 3 meses para ir a la oficina del ciudadano y empezar a gestionar todo esto. ^ _ ^

13 Cupcakes de iogurt de plàtan / 13 Cupcakes de yogurt de plátano
Ingredients per la massa / Ingredientes para la masa:
- 200 gr. de farina / 200 gr. de harina
- 220 gr. de sucre / 220 gr. de azúcar.
- 3 ous / 3 huevos
- 125 ml. d'oli de girsol / 125 ml. de aceite de girasol
- 125 ml de iogurt de plàtan / 125 ml. de yogurt de plátano.
- Aroma de plàtan / aroma de plátano.
- 2 culleradetes de llevat / 2 cucharaditas de levadura.

Ingredients per la crema / Ingredientes para la crema:
- 125 gr. de mantega a temperatura ambient / 125 gr. de mantequilla a temperatura ambiente
- 125 gr. de sucre glas / 125 gr. de azúcar glas
- 2 culleradetes d'aroma de vainilla / 2 cucharaditas de aroma de vainilla
- Cacao en pols per decorar / cacao en polvo para decorar.

Elaboració: Massa: preescalfa el forn a 180ºC i posa 13 càpsules de paper en un motllo per cupcakes. Sí, a mi m'han sortit 13 i això que els omplo bastant. Si no vols omplir tant les càpsules potser te'n surten més... En un bol bat els ous amb el sucre, afegeix l'oli, el iogurt i la farina barrejada amb el llevat. Per últim afegeix l'aroma de plátan al teu gust. Reparteix la massa entre les càpsules amb l'ajuda d'una cullera de gelats i enforna durant 20 minuts o fins que en puntxar-ne un amb un escuradents, aquest surti net. Treu els cupcakes del forn i passa'ls a una reixeta refredadora.

Crema: bat la mantega amb el sucre glas fins que es torni una mica més clar, afegeix l'aroma de vainilla i bat una mica més. Posa-ho en una mànega pastissera i decora els cupcakes. Espolvoreja cacao en pols per sobre.


***  

Elaboración: Masa: precalienta el horno a 180ºC y pon 13 cápsulas de papel en un molde para cupcakes. Sí, a mí me han salido 13 y eso que los lleno bastante. Si no quieres llenar tanto las cápsulas quizá te salen más ... En un bol bate los huevos con el azúcar, añade el aceite, el yogur y la harina mezclada con la levadura. Por último añade el aroma de plátano a tu gusto. Reparte la masa entre las cápsulas con la ayuda de una cuchara de helados y hornea durante 20 minutos o hasta que al pinchar uno con un palillo, éste salga limpio. Saca los cupcakes del horno y pásalos a una rejilla enfriadora. 

Crema: bate la mantequilla con el azúcar glas hasta que se vuelva un poco más claro, añade el aroma de vainilla y bate un poco más. Ponlo en una manga pastelera y decora los cupcakes. Espolvorea cacao en polvo por encima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada